Löysitkö etsimäsi

Fortum Tutor -ohjelma

Fortum tutor jalkapallo rgbFortum Tutor -nettisivut

Palloliitto ja Fortum aloittivat vuonna 2009 valtakunnallisen Fortum Tutor -ohjelman, jonka tavoitteena on kehittää lasten jalkapallovalmennusta. Tutor-ohjelman kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaiden lasten valmentajat. Lasten valmentajat kaipaavat eniten tukea ja työvälineitä harjoitusten ja pelitapahtumien johtamiseen.

Palloliitto valitsee vuosittain tutoreita, jotka toimivat jalkapallovalmentajien ja –ohjaajien apuna.
Fortum Tutor –ohjelma tukee myös lasten vanhempia omassa roolissa vanhempana ja seuratoiminnan vapaaehtoistoimijan roolissa erilaisilla aineistoilla ja kohtaamisilla. Lasten omatoimista harjoittelua motivoimme mm. 6-9-vuotiaille suunnatulla Playbookilla. Tutor-toiminnan avulla haluamme taata nuorimmille jalkapalloharrastajille laadukasta valmennusta sekä innostavan ja kannustavan harrastusyhteisön.


Ohjelma on saanut erinomaista palautetta sekä seuroilta että lasten valmentajilta. Ohjelmassa on mukana noin 100 seuraa. Palloliitto valitsee tutorit seurojen ja piirien esityksestä ja kouluttaa sekä varustaa tutorit tehtävään yhdessä Fortumin kanssa. Yhden tutorin työpanos on 200 tuntia, joka kohdistuu noin 10 joukkueeseen. Taloudellinen tuki seuralle tutorin korvaukseen on 4000€ / kokotutor. Osa tutoreista toimii myös ½ tutorina, jolloin työaika on 100 tuntia ja joukkuemäärä on pienempi.

Usein kysyttyä

Haku kaudelle 2016 on päättynyt. Tutorit ja seurat valitaan tammikuun aikana.

Tutorin vaatimukset:
Tutorilla on vahva jalkapallotausta ja halu kehittää lasten jalkapallovalmennusta. Työssä tarvitaan hyviä sosiaalisia taitoja. Ammattitaito lasten valmentajana, pelaajatausta ja mahdollinen kouluttajakokemus katsotaan valinnassa eduksi. Koulutustasosuosituksena on NuVK -tutkinto, UEFA B -valmentajakurssi tai muu soveltuva koulutus (esim. opettaja, liikunta-alan ammattilainen tmv. koulutus).
Tutorin tulee kouluttajakoulutuksen jälkeen kyetä toimimaan Palloliiton E ja D -tasojen koulutusten kouluttajana. Tutor ei voi olla seuran/piirin/liiton päätoiminen työntekijä.

Vaatimukset seuroille:
Onko seuranne Palloliiton jalkapalloseurojen laatujärjestelmällä Tasolla 2? Jos ei, niin tutorohjelmaan valitun seuran tulee olla kyseisellä tasolla ja varmennettuna alueellisten seurakehityspäälliköiden toimesta viimeistään 30.4.2016


Lisätietoa toiminnasta: marko.viitanen(a)palloliitto.fi

Jaa: